Kornputkwartier

Tussen het historische centrum van Steenwijk en de bosrijke Havelterberg ligt het Kornputkwartier: een gloednieuwe woonbuurt, vernoemd naar de voormalige Johan van den Kornputkazerne. In deze groene en duurzame nieuwbouwwijk woon je op de grens van stad en natuur. Zoek de gezelligheid op in de bruisende binnenstad van Steenwijk of kom tot rust in het glooiende, groene landschap.

Kornputkwartier, omdat:

  • Gevarieerde en levendige woonwijk
  • Duurzame woningen
  • Autoluwe, kindvriendelijke buurt
  • Landelijke omgeving
  • Op fietsafstand van het centrum van Steenwijk

Een gevarieerd woningaanbod

In het Kornputkwartier in Steenwijk komen verschillende mensen bijeen die op dezelfde manier willen wonen, met uitzicht op de landerijen. Zo ontstaat een gevarieerde en levendige wijk. Projectontwikkelaar Van Wijnen bouwt hier samen met woningstichting Compaen en de gemeente Steenwijkerland 400 woningen. Dit woningaanbod bestaat uit appartementen, rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. De nieuwbouwhuizen zijn stuk voor stuk comfortabel en compleet, energiezuinig en duurzaam gebouwd met onderhoudsarme materialen. Dat zijn de voordelen van nieuwbouw. Bouw jij liever zelf je droomhuis? Kies dan voor een kavel in het Kornputkwartier.

De ontwikkeling van het Kornputkwartier

Het Kornputkwartier in Steenwijk is volop in ontwikkeling: de nieuwe buurt is al bewoond en de 300ste woning is inmiddels verkocht. In deze gloednieuwe woonwijk speelt het landelijke karakter een belangrijke rol: de volgroeide bomen en karakteristieke houtwal kleuren het Kornputkwartier groen. Door met hoogteverschillen te spelen krijgt de buurt een glooiend karakter, perfect passend in het Steenwijker landschap met historische heuvels. Op deze plek woon je met het comfort van nu, in de sfeer van toen.

Duurzaam wonen

In Steenwijk wordt niet alleen het goede behouden; er wordt ook vooruitgedacht. Het Kornputkwartier wordt duurzaam gebouwd, klaar voor de toekomst. Zo vind je in de hele wijk energiezuinige LED-verlichting op straat. Regenwater recycle je met een systeem dat hemelwater van rioolwater scheidt. Het Kornputkwartier wordt zo duurzaam mogelijk ontwikkeld, met aandacht voor de omgeving waarin je leeft. Zodat jij met veel plezier en comfort in Steenwijk woont. Nu en in de toekomst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws over het Kornputkwartier? Laat je gegevens achter en ontvang elke maand een nieuwsbrief met de nieuwste updates.

    Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Vink aan wat van toepassing is (meerdere antwoorden mogelijk).

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.