‘Kornputkwartier is geen standaard nieuwbouwwijk’

‘Kornputkwartier is geen standaard nieuwbouwwijk’

Gemma en Cor kozen voor zelf bouwen

 

30 april 2018 – Ze hadden met elkaar afgesproken nooit meer naar een nieuwbouwwijk te verhuizen. Toch hebben Gemma en Cor ervoor gekozen een vrije bouwkavel in Kornputkwartier in Steenwijk te kopen. Want, zo vindt het stel, Kornputkwartier is geen standaard nieuwbouwwijk.

Nieuwe nieuwbouwwijken
De keuze voor de jonge wijk Kornputkwartier lijkt wat onverwachts. ‘We hadden elkaar namelijk beloofd nooit meer voor een nieuwbouwwijk te gaan,’ vertelt Gemma, ‘We willen sfeer en gezelligheid en dat ontbreekt vaak in die nieuwe wijken.’ Gemma komt oorspronkelijk uit het westen, Cor uit Brabant. Het stel heeft lang in Gouda gewoond. ‘Daarom waarderen we Steenwijk des te meer, we weten dat het niet overal zo is. Het is hier relaxter,’ legt Cor uit. Zesentwintig jaar geleden zijn ze naar Steenwijk gekomen en ze willen er nog steeds niet weg.

Eigenlijk heel logisch
De zoon van Gemma en Cor maakt binnenkort als eerste de overstap naar het Kornputkwartier. Hij gaat een twee-onder-een-kapwoning aan de Compagnie betrekken. Hij was niet verbaasd dat zijn ouders ook voor de wijk kozen. ‘Kornputkwartier is niet zoals andere nieuwbouwwijken,’ vertelt Cor, ‘We hebben een kavel uitgezocht vlak bij de karakteristieke houtwal en met uitzicht op de wadi’s.’ Binnenkort maakt ook de dochter van Gemma en Cor de overstap naar Kornputkwartier. ‘Het is niet zo dat we elke dag bij elkaar op de koffie gaan, maar het is wel makkelijk dat het kan,’ vindt Gemma.

Na 26 jaar nog steeds iets bijzonders
Het is niet alleen vanwege de familie dat Gemma en Cor voor Kornputkwartier gekozen hebben. Cor heeft namelijk enkele jaren als beroepsmilitair gediend op de Johan van den Kornputkazerne die hier vroeger stond. De plek en de omgeving hebben voor hem nog steeds iets bijzonders.

300ste kopers
Gemma en Cor zijn de driehonderdste kopers in Kornputkwartier. Zij hebben een vrije bouwkavel aan de Brigade gekocht. Ze wilden eerst hun huidige woning gaan verbouwen, want het leek hen handig een slaapkamer en badkamer op de begane grond te hebben. Toen realiseerden ze zich echter dat ze net zo makkelijk een nieuw huis konden laten bouwen. Zo kunnen ze straks in een keer een levensbestendige woning betrekken zonder zelf nog te hoeven verbouwen.

Wil je ook net als Gemma en Cor een woning met een slaapkamer en badkamer op de begane grond? Neem dan eens een kijkje bij de comfortwoningen van De Maarschalk of een van de laatste vrije bouwkavels.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws over het Kornputkwartier? Laat je gegevens achter en ontvang elke maand een nieuwsbrief met de nieuwste updates.

    Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Vink aan wat van toepassing is (meerdere antwoorden mogelijk).

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.