Wonen in Steenwijk

In Steenwijk geniet je van het stadse gemak en de rust van de natuur. De stad ligt in de kop van Overijssel en vormt het hart van de gemeente Steenwijkerland. Je vindt in Steenwijk daarom veel voorzieningen. Vlak bij de stad liggen glooiende gebieden als de Woldberg en de Havelterberg die zijn ontstaan in de ijstijd. Ze geven de omgeving een groen en historisch karakter.

Steenwijk, omdat:

  • Bruisende binnenstad
  • Glooiend groene omgeving
  • Voorzieningen binnen handbereik
  • Basisscholen en middelbare scholen in de stad
  • Goede bereikbaarheid

Levendig stadscentrum…

Na je werk nog even een boodschap doen? Je rijdt zo het centrum in en parkeert je auto voor de supermarkt. In Steenwijk vind je alle voorzieningen handig bij elkaar. Ook voor de weekendboodschappen of een winkelmiddagje hoef je je woonplaats niet uit. Zo vind je er niet alleen bekende landelijke ketens, maar ook leuke speciaalzaakjes. Toe aan een kop koffie of een uitgebreide lunch? Bezoek een van de gezellige cafés of restaurants. Of je nu een middagje wilt slenteren langs de winkels of een avondje uit wilt, in Steenwijk hoef je je niet te vervelen. De stad heeft ook een bioscoop, bibliotheek, zwembad, diverse musea, expositieruimtes en een theater waar landelijke voorstellingen spelen.

…en rust aan de rand

Wie de natuur wil opzoeken, hoeft niet ver weg te gaan. De prachtige watergebieden van Giethoorn en het Nationaal Park Weerribben-Wieden liggen vlakbij. Daar beleef je waterplezier in de zomer en ijspret in de winter. Ook bosgebied het Steenwijkerwold, de Woldberg, de Havelterberg en landgoed De Eese zijn in elk jaargetijde een bezoek waard. Hier ontsnap je even aan het drukke leven.

Om te leren…

Op het gebied van onderwijs heeft Steenwijk veel in huis. Naast een groot aantal basisscholen zijn er twee middelbare scholen, die samen alle niveaus aanbieden. Vanuit het Kornputkwartier rijd je in 5 minuten naar de dichtstbijzijnde kinderopvang of basisschool. Zo houd je tijd over om samen te ontbijten en de dag goed te beginnen.

…en om te werken

Je bent vanuit het Kornputkwartier snel onderweg naar je werk. In 10 minuten sta je op het NS-station waar bijvoorbeeld de Intercity Leeuwarden-Den Haag stopt. In een half uurtje ben je dan in Zwolle of in 40 minuten in Leeuwarden. Ga je liever met de auto? Vanuit het Kornputkwartier rijd je binnen enkele minuten de A32 op richting Meppel (10 minuten) of Heerenveen (20 minuten).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws over het Kornputkwartier? Laat je gegevens achter en ontvang elke maand een nieuwsbrief met de nieuwste updates.

    Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Vink aan wat van toepassing is (meerdere antwoorden mogelijk).

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.